Ξενοδοχείο 'Αμβρακία'

Στη μικρή και γραφική πόλη της Αμφιλοχίας δημιουργήσαμε ένα χώρο φιλόξενο και ζεστό, το ξενοδοχείο 'Αμβρακία'.
Από το 1979 φροντίζουμε διαρκώς να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μαγευτικές ομορφιές τις περιοχής μας.
Σήμερα σ'ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο χώρο επί της παραλιακής λεοφώρου, με άμεση πρόσβαση στην πλάζ αλλά και στο κέντρο της πόλης, σας περιμένουμε για να γνωρίσετε τον τόπο μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Υποδοχή ανοικτή 24 ώρες
  • Πρωινό από 07:00 έως 10:30
  • Δυνατότητα πρωινού στο δωμάτιο
  • Δυνατότητα πρωινού και γεύματος σε πακέτο κατόπιν παραγγελίας

Η Πόλη

Η πόλη της Αμφιλοχίας είναι χτισμένη πάνω από την Αρχαία Αμφιλοχία, στο νομό Αιτωλίας και Ακαρνανίας .Η ευρύτερη περιοχή έχει αποδειγμένα κατοικηθεί από τους προιστορικούς χρόνους, με δεκάδες επιβεβαιωμένες τοποθεσίες. Την Ελληνιστική εποχή, αποτελεί κομάτι της σπουδαίας Αιτωλικής συμπολιτείας. Απο τους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της πόλης ασχολούταν με το εμπόριο και την αλιεία, εκμεταλευόμενοι την άριστη φυσική θέση της πόλης. Ήδη απο την εποχή της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, η πόλη μετατρέπεται σε εμπορικό σταθμό στην δυτική Ελλάδα.

Η Βυζαντινή εποχή αφήνει έντονο το στίγμα της στη περιοχή με πολλούς ναούς και οχυρά από την ύστερη Βυζαντινη περίοδο. Η σημασία της περιοχής έιναι τέτοια που δυτικοι άρχοντες τον ύστερο Μεσαίωνα χρηματοδοτούν στρατιωτικές μονάδες για δεκαετίες για την φύλαξη των περασμάτων. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η πόλη της Αμφιλοχίας γίνεται ευρέως ακουστή ως «Καρβασαράς» απο την τούρκικη caravanserai δηλαδή σταθμός καραβανιών, ακολουθόντας την παράδοση της ως μεγάλος σταθμός και εφαλτήριο για ταξίδια.

Στον ταξιδιώτη η πόλη της Αμφιλοχίας προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της αρχαίας Αιτωλίας και Ακαρνανίας μέσα από σύντομες και γραφικές διαδρομές. Η εκπληκτική θέση της, σημαίνει πως μεσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο λάτρης των ιστορικών διαδρομών αλλά και ο φυσιοδίφης θα μπορεί να εξερευνήσει τους θησαυρούς της περιοχής μας.

12345678910111314151617
Κρατήσεις Online

Άφιξη:
Αναχώρηση:
Μονόκλινα:
Δίκλινα:
Τρίκλινα:
 

Greek Cuisine

Σχεδίασε τις διακοπές σου
Greek Cuisine